Fysiotherapie en oncologie
Oncologiefysiotherapie richt zich op het behandelen van mensen die kanker hebben of hebben gehad. Deze ziekte of de behandeling ervan (zoals chemotherapie, bestraling of amputatie) kan veel problemen geven bij het bewegen. De oncologiefysiotherapeut heeft kennis van oncologie en helpt u zo optimaal mogelijk in beweging te komen en te blijven.

De behandeling
Op verwijzing van uw behandelend arts neemt u contact met ons op. Tijdens de eerste afspraak nemen we de tijd om kennis te maken en uw verhaal te horen. De fysiotherapeut wil graag een volledig beeld krijgen van u en uw ziekte. Zij stelt u vragen over uw klachten, de ziektegeschiedenis en de verwachtingen. Ook doet zij een lichamelijk onderzoek. Op basis van de resultaten wordt een behandelplan opgesteld en met u een vervolgafspraak gemaakt.
De fysiotherapiebehandeling is vaak gericht op het behandelen van de klachten. Bijvoorbeeld als u minder goed kunt bewegen door littekenweefsel of bij pijn of grote vermoeidheid. Maar ook preventief kan de oncologiefysiotherapeut u helpen. Als voorbereiding op een lymfeklierverwijdering om oedeemvorming te beperken. Of de conditie verbeteren zodat u sterker aan bijvoorbeeld een chemokuur kunt beginnen. Vraag naar de mogelijkheden bij uw behandelend oncoloog.

Over Fysiotherapie de Aam
Fysiotherapie de Aam is de fysiotherapiepraktijk waar u terecht kunt voor klachten die uw bewegen belemmeren. Een deskundig team van fysiotherapeuten staat klaar om de problemen helder in beeld te brengen en u met een passende therapie weer op weg te helpen. En wilt u in beweging blijven, dan maakt u moeiteloos de overstap naar Scatt sportcentrum. Het aantrekkelijke sportaanbod maakt het kiezen nog moeilijk.

Contact
Fysiotherapie de Aam
Karin Mombarg
Telefoon 0481 – 459997

Meer informatie kunt u vinden op
http://www.fysiotherapiedeaam.nl/