Huid- en oedeemtherapie en oncologie
Oncologische behandelingen zijn effectief en onmisbaar maar kunnen gevolgen hebben voor onze huid, ons bewegingsstelsel en ons lymfesysteem. Verhardingen(fibrose) in de huid, pijn, vocht(lymfoedeem), het axillary web syndrome en bewegingsbeperkingen zijn klachten die veel voorkomen na deze behandelingen. Gelukkig is er nog veel te bereiken met de juiste zorg en begeleiding. In onze praktijk zijn wij er op gericht om u te coachen naar een situatie waarin u zo optimaal mogelijk uw dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren, uw hulpvraag staat hierbij centraal.

De behandeling

Wij bieden een integrale aanpak, dit betekent dat wij alle beschikbare behandelopties kunnen aanbieden:

Ambulante compressietherapie (zwachtelen)
Manuele lymfedrainage, oedeemgrepen en fibrosegrepen
Huidverzorging
Wondverzorging
Endermologie
Bewegings- en ademhalingsoefeningen
Littekentherapie
Lymftaping
Aanmeten van therapeutische kousen en speciale huidvriendelijke hulpmiddelen zoals lymfepads om de huid en onderliggende weefsels soepel te maken.

Over Huidcentrum Onze Huid

Bij huidcentrum Onze Huid werken paramedisch specialisten die de zieke of beschadigde huid behandelen. Er is bij ons een lage drempel om advies in te winnen over alles wat met de huid te maken heeft. We nemen tijdens een eerste afspraak uitgebreid de tijd om u te laten vertellen wat uw hulpvraag is. Vervolgens informeren en adviseren we u zoveel mogelijk, het delen van kennis over de huid staat bij ons centraal.

Contact

Huidcentrum Onze Huid
Elise Colijn
Telefoon 06-36395488

Meer informatie kunt u vinden op onze website

http://onze-huid.nl/