Ergotherapie en oncologie
Wanneer u te maken krijgt met kanker kan dit problemen geven zoals pijn, vermoeidheid, conditieverlies, bewegingsbeperkingen en cognitieve beperkingen. Deze hebben een grote impact op het dagelijks leven. Het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten zoals zorgen voor uw gezin, werk, huishouden en hobby’s kunnen hierdoor moeilijk worden.
In alle fases van deze ziekte kan ergotherapie helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren, zowel voor u als voor uw naasten. Dus zowel in de curatieve fase, tijdens de herstelperiode, in de terminale fase of in het palliatieve stadium kan ergotherapie u van dienst zijn.

De behandeling
Er wordt gestart met een kennismakingsgesprek waarbij gekeken wordt naar mogelijkheden en beperkingen en uw hulpvraag in kaart wordt gebracht.
Soms zal ergotherapie concrete oplossingen kunnen bieden, op andere momenten zal het vooral gericht zijn op het bereiken van zoveel mogelijk comfort. Door middel van behandeling, begeleiding (coaching), advisering, maar vooral betrokkenheid kan de ergotherapeut u bijstaan.

Vragen voor de ergotherapeut kunnen liggen op de volgende gebieden:
Energie verdeling gedurende de dag
Persoonlijke verzorging
Uitvoeren van huishoudelijke taken
Comfortabele zit- en lighouding / decubitus
Wonen en vervoer
Werk
Hobby’s
Sociale contacten
Coaching mantelzorger

Over VIEK
VIEK Ergotherapie staat voor Vertrouwen In Eigen Kunnen en is gespecialiseerd in de behandeling van dagelijkse beperkingen bij kanker. U bent welkom op onze behandellocatie in Elst, maar we komen ook graag bij u thuis.

Contact
VIEK Ergotherapie
Anje Korsten
Telefoon 06-30413780

Meer informatie kunt u vinden op
http://www.viekergotherapie.nl